Logo Loader

Plaatbewerking

Onze plaatbewerkingsafdeling is voorzien van een plasma snijtafel, plaatschaar, plooibank en ponsnibbelmachine.

Door onze jarenlange ervaring kunnen we elke opdracht aan. Wij produceren voor u zowel seriewerk als specifiek maatwerk.

Door een groeiend aantal opdrachten groeit onze voorraad platen, zodat we onze grootste troef kunnen uitspelen “Een snelle levertermijn”.

Onze lage kostenstructuur weerspiegelt onmiddellijk in een scherpe prijs!

Hoe gaan wij te werk?

Het plasma branden of knippen van platen uit onze stock of op maat besteld voor de klant
Het ponsen van gaten, het nibbelen van uitsparingen in de platen
Het plooien van de gevraagde vorm, dit kan gaan van een eenvoudige hoek tot een conische trechter
Vervolgens zijn er ook nog nabewerkingen mogelijk zoals:
  Het lassen van de onderdelen
  Het tappen van gaten
  Het lakken van de onderdelen
 

Plasma Snijden

Hierbij onze nieuwe plasma snijtafel "Microstep Compact 3001.15P". De plamatafel is voorzien van een Hyperthem plasma bron namelijk "HPR130 XD". Met deze bron kunnen we staal plaat tot 20mm vlot snijden en door de 'Treu Hole" technologie zullen de gaten zeer correct gesneden kunnen worden. Er is ook de mogelijkheid voor het punten van boorgaten en het markeren van lijnen of figuren. De tafel heeft een snij bereik van 3000x1500mm.

Plooien

Mertens Metaal is in het bezit van een Durma plooibank. Met deze machine plooien wij uw onderdelen tot in de grootste nauwkeurigheid. De maximale lengte is 3000mm en de machine heeft een vermogen van 1600kN.

Knippen

Met onze LVD plaatschaar knippen wij platen tot in de grootste precisie op een lengte van 3000mm. De LVD plaatschaar knipt staal en aluminium met een dikte van 0,5 tem 6mm en RVS met een dikte van 0,5 tem 4mm.

Ponsen

Met de Euromac ponsnibbelmachine voorzien wij alle gaten en vormen in platen met een maximum dikte van 6mm. De machine heeft een ponsdruk van 300kN en een magazijn van 6 ponsen. We kunnen zo in één tijd verschillende gaten en vormen in dezelfde plaat ponsen. De machine heeft een breedte bereik van 1000mm en oneindig lengte bereik doordat de machine de plaat eenvoudig kan hernemen.